Akció!

SAJÁT SZEMEMMEL LÁTTALAK

5.500 Ft

This is a simple, virtual product.

Leírás

Műfaja: teológiai írás
Oldalszám: 73 oldal
Képek: Képeket nem tartalmaz.
Nyelv: magyar
Ára: 11.000 Ft
Akciós ár: 5.500 Ft.

SZINOPSZIS:

Ez a könyv, bár teológiai munka, úgy gondolom, mindenki számára élvezetes és hasznos olvasmány lehet. Jób könyvét egy kicsit máshogy vizsgálom, mint ahogy általában szoktuk. Az írás első felében a főszereplő életében megmaradt személyeket elemezzük ki. A könyv második felében az Isten neveket analizáljuk.
Jób könyvének eredeti héber szövegében Isten hét neve szerepel. Ezeket egybevetjük, összehasonlítjuk, és az Isteni Személyekhez társítjuk. Főként arra figyelünk, hogy az egyes szereplők mely Isten nevet\neveket használják elsősorban. Nagyon sok következtetésre lehet jutni ebből az elemzésből. Az Isten-nevek mély misztériumokat rejtenek, titkos üzeneteket hordoznak. Segítenek például, hogy megértsük, miért csak Jób találkozott az Úrral, és hogy a judaizmus milyen Isten-képpel rendelkezik. Ez magyarázatot ad arra is, hogy a zsidóság miért nem tudta (miért nem tudja) elfogadni Isten megtestesülését. Végül, de nem utolsó sorban az a cél is vezérelt, hogy rámutassak arra, hogy Jób, akinek a neve egyes számértékű, miért előképe a Megváltónak.
A borító képein végignézheted Jób útját, ha az óramutató állásával ellentétesen nézed. Bal oldalon fönt látható a Kelet titánja, akihez az egész nép tanácsért és segítségért fordul. Alatta a lemeztelenített, megalázott Jób, aki mindenét elvesztette, mellette az alázatos Jób, aki találkozik Istennel, és bűnbánatot tart, és végül jobb oldalt fönt az új életet, új családot és még nagyobb gazdagságot kapott Jób látható.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„SAJÁT SZEMEMMEL LÁTTALAK” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük