Amissália állam képviselője
Az történt, hogy 2020 nyarán, amikor a világ a járvány első menetét lezártnak tekintette, de hozzánk még nem jutott el az epidémia, a gazdag államokban kifejlesztettek egy vakcinát, ami azonban még nem volt elegendő módon kipróbálva, és a kormány és az ellenpárt között vita támadt. Az ellenzék mindenféle módon próbálta bizonygatni, hogy a bezárkózás milyen gazdasági hátránnyal jár az amúgy is szegény államunk részére. Az emberek éhen halnak. Még a mindennapi élelemre valót sem tudjuk megtermelni. Meg kell nyitni a határokat, vissza kell állítani a kapcsolatot külfölddel, be kell engedni a gazdag országokat, a járvány ellen pedig be kell oltatni a lakosságot, hiszen a tudósok már kifejlesztettek egy vakcinát, és hajlandóak először országunk lakosait ingyen beoltatni.
A miniszterelnök ekkor meghívta az Országházba, egy négyszemközti megbeszélésre az ellenzék vezetőjét. A legimpozánsabb terembe mentek, ami a gyönyörű kertre nézett, és mivel nagy meleg volt, az ablakokat nyitva tartották.
Amikor azonban elkezdték a komoly beszélgetést, az ellenzék vezetője úgy döntött, hogy becsukja az ablakokat, nehogy valaki véletlenül meghallhassa a titkos tárgyalást. Éppen a második ablakhoz ment, amikor eldördült egy fegyver, és a vezető politikus a földre esett. 
Rögtön hívták a mentőket, akik néhány perc alatt megérkeztek, és meglepődve látták, hogy a politikus epilepsziás rohamot kapott.
Bevitték a kórházba, és megkapta a szükséges kezeléseket, másnap mégis meghalt.
A miniszterelnököt őrizetbe vették, és gyilkossággal gyanúsították. Négy évig folyt a pere, és éppen a járvány befejezésekor zárult le.